Добре дошли в КОМПИР
нека ви разкажем малко за нас

от 2010 г.

Фирма “Василев и Тодоров” ООД и търговската марка Компир стъпват на пазара през 2010 г.
Седалището на дружеството е в Самоков, а началото бе поставено с пускането в експлоатация на цеха за белени картофи по патентованата технология за обработка против потъмняване.

Високото качество на доставяните продукти, точността и коректността на фирмата позволиха и развитието на Компир. Внедрени бяха още производствени линии – за белене, сортировка и пакетаж на необелени картофи, линия за измиване на необелен картоф, както и различни машини за опаковане.
Паралелно с производствените мощности Компир разви и собствен логистичен парк от хладилни, товарни и лекотоварни автомобили, чиято цел е гарантиране на сигурни доставки, спазвайки всички изисквания за съхранение по време на транспорт. Фирмата гарантира отлично съхранение, големи складови наличности и сигурност в планирането на доставките, като през 2018 г. складовите площи за съхранение на картофи достигнаха 6 000 кв.м.
За сравнително кратката си история Компир успя да развие внедрените системи за управление на качеството, достигайки най-високия стандарт за храни в света – IFS FOOD. Дружеството бе сертифицирано от най-реномираната фирма за контрол на внедрените стандарти – SGS.
Последователно през годините бяха изградени редица отлични условия за труд както в производствените цехове, така и в зоните за почивка и хранене. Всички инвестиции позволиха на Компир да предложи голямо разнообразие от видове картофи и разфасовки за всеки вкус и предназначение.
Към днешна дата Компир е най-големият преработвател на български картофи, като само за 2017 г. дружеството изкупува над 10 000 тона продукция от различни области. Активната селекция на качествените производители, дългогодишните взаимоотношения и подпомагане, позволиха на марката да предложи качествени български картофи.
Всеки български производител, отговарящ на качествените изисквания на пазара, може да бъде доставчик на Компир. Освен български картофи, дружеството разполага с вносна продукция от най-добрите региони в Европа. Характерна особеност за марката е, че всички предлагани продукти преминават през машините, гарантирайки голямо разнообразие като качествен подбор, сортировка по размер, видове разфасовки, опаковки, логистични особености, позволявайки гъвкавост и индивидуален подход към всеки клиент.
Капацитетът на Компир през 2018 г. достигна 120 тона продукция на ден. Компанията доставя картофи на ресторанти и заведения за хранене, търговци на едро и дребно и големи търговски вериги.
Компир е сред малкото фирми, които успяват да изнасят български картофи в съседните страни. Мисията на дружеството е да бъде доверен партньор на клиентите си и да гарантира сигурност в качеството, количеството, навременната доставка и добрата пазарна цена, спазвайки най-високите стандарти за управление на качеството в света.
Защо да изберете нас?
Предимства
Подбран сорт – спрямо използването/предназначението.
Абсолютно чисти – без черни точки, механични наранявания и т.н.,
100 % влагане без фира – лесно следене на наличност, ревизиране, разходни норми.
Нисък риск – 5 дни трайност, лесно съхранение – не се слагат във вода – съхраняват се в + хладилник,
Подбор на правилните сортове.
В България се отглеждат над 100 сорта картофи,всеки със своите особенности и предназначение. Екипът на „Компир” осъществява стриктен подбор на видовете сортове избирайки ги внимателно спрямо това за какво се използват. Осъществява се входящ контрол по следните показатели:
• Документи – сертификат, производител и т.н.
• Външен вид, механични дефекти, опаковка, свежест, годност.
• Съдържание на сухо вещество – показател с важна роля за поведението на картофа по време на пържене/готвене и вкус
• Съдържание на захари – показател с важна роля за поведението на картофа по време на пържене/готвене и вкус
Подбор на доставчиците/производителите.
За доброто качество на продуктите си „Компир” работи с проверени доставчици/производители,винаги с переспектива за дългосрочни взаймоотношения. Задължителните условия са :
• Професионализъм в отглеждането.
• Всички необходими нормативни документи.
• Качествена суровина.
• Точност.
Калкулация на беленето
За да бъдат обелени картофите на място в обекта има следните моменти – място в склада за картофи – като суровина,спец.оборудване – картофобелачка с помещение за нея и свободен персонал които да се занимае с това.Голям фактор е че като цяло това е най-мръсния процес в една кухня – картофите са със земя и самия процес на белене е с вода. Последващо съхранение – след обелването,обикновенно в съд с вода.Риск обелените картофи да свършат когато има много работа и е трудно да се отделят хора да белят в момента или да застоят прекалено дълго обелени (3-4 часа) и да се развалят.Неизползваните обелени картофи след 5-6 часа са негодни за употреба.
Всеки клиент може сам да изчисли каква е разликата в цената на доставени готови обелени и нарязани картофи „Компир” и това той сам да си ги обели. Факторите са няколко и лесно формират цена за килограм обелени картофи, както и възможните рискове:
1) Цена на необелен картоф – риск от закупуване на некачествен картоф или неподходящ сорт.Голяма вероятност всяка доставка да е от различен сорт водейки до постоянни разлики в вкуса на ястията.
2) Фира при белене – в зависимост от оборудването варира между 20 и 30 %. Има риск от висок % фира при недобросъвестно белене от страна на персонала.
3) Часове/минути работно време на персонала за които се плаща.
Сумата на разходите от Т. 1,2,и 3 при количества под 500 кг дневно не оправдава възможните рискове.

Ние използваме бисквитки, за да подобрим преживяването ви в нашия уебсайт.

Вижте тук защо ги използваме

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close